Reprezentativac Srbije proglašen za najboljeg vaterpolistu Evrope

Po četvrti put u karijeri

Reprezentativac Srbije proglašen za najboljeg vaterpolistu Evrope

S. Grebović

Evropska krovna kuća vodenih sportova (LEN) proglasila je reprezentativca Srbije i člana talijanskog Pro Recca Filipa Filipovića najboljim vaterpolistom za proteklu godinu.

Za 31-godišnjeg Filipovića ovo je bio četvrti naslov najboljeg igrača u Evropi, a ova titula mu je dodjeljivana 2009., 2014. i 2016. godine. 

Iza sebe je imao izuzetno uspješnu godinu u kojoj je sa reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo u Barceloni gdje je proglašen igračem turnira, dok je sa svojim klubom Pro Reccom u talijanskom šampionatu osvojio duplu krunu i postao vicešampion Starog kontinenta.

Svi ovi uspjesi bili su i više nego dovoljni da se okiti ovom titulom sa 46,3% glasova, a u konkurenciji su bili i Daniel Lopez Pinedo (17,9%), Jannis Fudulis (16,4%), Aleksandar Ivović (13,4%) i Andro Buschilie sa 6% osvojenih glasova stručnog žirija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi