U zraku je izgledalo opasno i teško za gledati, a sve je rezultiralo padom na ravni dio skakaonice

Italijan je dobro prošao

U zraku je izgledalo opasno i teško za gledati, a sve je rezultiralo padom na ravni dio skakaonice

Haris Zilić

Najbolji skijaši skakači nisu imali sreće sinoć u poljskom Szczyrku gdje je otakzano individualno takmičenje na maloj skakaonici u okviru Svjetkog kupa. Nakon 40 takmičara i dosta problema i otezanja, vjetar je bio jači i žiri je odlučio da takmičenje bude prekinuto, tako da se ni prva serija nije mogla privesti kraju.

To je prvo ovosezonsko takmičenje koje je prekinuto zbog vjetra, a da će takmičari imati problema dalo se naslutit od samog početka.

Vjetar je toliko bio jak na momente da je čak i nekim takmičarima stvarao probleme prilikom leta, a najveće je imao italijanski predstavnik Andrea Campergher.

Italijan je sa jakim vjetrom u prsa skočio na 108.5 metara, što je bilo skoro četiri metra više od veličine skakaonice i skočio je na ravni dio.

U letu je dobio snažan udar vjetra koji je let produžio, ali i donio nestabilnost tako da je Italijan pao prilikom doskoka jer nemoguće bilo doskočiti na tu dužinu na maloj skakaonici.

Oglasi

Na sreću, prošlo je sve bez posljedica, Campregher se odmah ustao, ali ovo su situacije koje znaju biti jako nezgodne.

Inače Szczyrk je bio i u sklopu poljske turneje nakon takmičenja u Wisli gdje je održano super tim takmičenje i jedno individualno na skakaonici "Adam Malysz".

Poljska turneja se završava za vikend timskim i individualnim takmičenjem u legendarnim Zakopanama, a nakon toga ide pauza u Svjetskom kupu jer nas u Kulmu posljednji vikend u januaru očekuje Svjetsko prvenstvo u ski-letovima.

Svjetski kup se nastavlja prvog vikenda u februaru skokovima u njemačkom Willingenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi