Strah koji je teško opisati i muk u gledalištu: Slovenac krenuo u let, a onda je nastala noćna mora

Dobro je završilo

Strah koji je teško opisati i muk u gledalištu: Slovenac krenuo u let, a onda je nastala noćna mora

H. Zilić

U poljskoj Wisli nastavljen je Svjetski kup u ski-skokovima, danas je na rasporedu bilo individualno takmičenje na velikoj skakaonici čime je i nastavljena poljska turneja koja je počela super timom u subotu na istoj skakaonici.

Do trijumfa je došao Ryoyu Kobayashi ispred Stefana Krafta i Andreasa Wellingera, najveće razočarenje je bio Timi Zajc iz Slovenije.

Zajc se nije plasirao u drugu seriju jer je u prvoj osvojio samo četiri boda nakon užasnog skoka, ali najvažnije da je sve prošlo dobro.

Slovenac je na izlazu s mosta imao jak udar bočnog vjetra i odmah je izgubio kontrolu nad letom.

U cijeloj panici aterirao je na 61 metar što je kritična tačka, tačnije odmah je doskočio ispod zaletišta.

Oglasi

Vjetar Zajcu nije omogućio da uhvati zračni jastuk ni da se pripremi na korimlarenje.

Ovakvi udari vjetra mogu biti jako nezgodni, a dešavalo se da takmičari dožive užasne padove nakon istih udara.

Na sreću, Zajci je izbjegao najgore i uspio je doskočiti i smiriti skije prilikom doskoka.

Naravno, bio je razočaran jer je skočio u nemogućim uslovima, ali vjetar u Wisli je dosta ometao takmičenje, tako da je i žiri imao pune ruke posla.

Na istoj skakaonici jučer smo vidjeli i rekord, Andreas Wellinger je doskočio na 144,5 metara što je bilo 7,5 metara više od rekorda kojeg je držao Anže Lanišek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi