Ni stida, ni obraza: Nakon sezone iz snova bacila mrlju od koje se neće oprati
FOTO: EPA

Smatra da je nevina, ali dokazi pokazuju suprotno

Ni stida, ni obraza: Nakon sezone iz snova bacila mrlju od koje se neće oprati

Haris Zilić

Poznati sportisti u životu naprave poteze za koje nema opravdanje, a posljednji u nizu dolazi iz Francuske gdje jedna od najpoznatijih sprotistkinja u ovoj Zemlji, Julila Simon uhapšena zbog krađe.

Simon je ukrala kreditnu karticu i istu koristila, s koje je potrošila ogroman novac. Navodno je Francuskinja ukrala karticu od svoje kolegice iz baitolnske reprezentacije Justine Bouchet.

Odmah nakon otpužbi i privođenja, Simom je rekla da je nevina i negirala sve optužbe, iako je kartica pronađena u njenim stvarima i utvrđeno je da je potrošen ogroman novac.

Julia Simon rođena je 1996. godine i trebala je biti jedan od glavnih aduta Francuske za Zimske olimpijske igre 2026. godine.

Nastupala je več na Olimpijjskim igrama u Pekingu 2022. godine gdje je osvojila srebrenu medalju u mix štafeti.

Oglasi

Prošle sezone je imala nastupe iz snova jer je Svjetski kup u biatlonu završila na prvom mjestu i došla do Globusa i najvećeg rezultata u karijeri. Sezonu je okončala sa 1093 osvojena boda.

Na Svjetskim prvenstvima osvajala je u dosadašnjoj karijeri četiri medalje, dva zlata i dvije bronze. U Svjetskom kupu ima osam individualnih i ukupno 17 pobjeda računajući i štafete.

Nova sezona u bitalonu se bliži svom početku kao i većina zimskih sportova, a Simon je bacila veliku mrlju na vrhunske rezultate koje je ostvarivala posljednjih godina.

Prva stanica nove sezone u biatlonu će biti švedski Ostersund, a takmičenje počinje 25. novembra.

Sezona završava 17. marta u kanadskom Canmoreu, a od 7. do 18. feburara u češkom Nove Mestu održat će se i Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

user1677191664
Makar stavite pravu sliku ako se bavite vec sportom to je italijnaka Vitozzi a ne Simon hhhahahhahh koji novinari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti