Razočarenje u bh. timu: "Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci"
(AP Photo/Marco Trovati)

Nakon otkazivanja utrka u Val di Fassi

Razočarenje u bh. timu: "Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci"

Haris Zilić

Dupli program superveleslaloma u italijanskoj Val di Fassi otkazan je zbog obilnog snijega, a nadoknade neće biti vjerovatno jer nema vremena, a ni prostora, sezona je pri samom kraju, što će stvoriti problem skijašicama.

Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija tako je ostala bez prilike da se bori za nove bodove u superveleslalomu, čime joj je otežan put na završnicu u austrijski Sallbach u pomenutoj disciplini.

Prije završnice održat će se još jedna utrka superveleslaloma naredni vikend u norveškom Kvtifjellu.

Prvu utrku ovog vikenda Muzaferija je trebala startati 25., što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada.

Subotnja utrka je otkazana, a za naredni dan najbolja bosanskohercegovačka skijašica izborila je startni broj manje.

Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočarenje većine skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim utrkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

Oglasi

"Razočarani smo jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u Super-G disciplini. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke", navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

"Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan Super-G premjesti u Kvitfjell, što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci u Norveškoj, i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu."

Inače, 25 najboljih skijašica iz discipline nastupat će na završnici u austrijskom Sallbachu te upravo iz tog razloga otkazivanje današnje utrke dolazi kao razočarenje za Muzaferiju.

Elvedina je trenutno na 29. mjestu sa 33 boda, a obzirom da Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin zbog povreda vjerovatno propuštaju završnicu, to znači da će se naša najbolja skijašica pomjeriti još dvije pozicije.​

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti