Da li znate koliko novca je najbolja bh. skijašica dobila za današnji rezultat?

Najbolji plasman u spustu za Muzaferiju

Da li znate koliko novca je najbolja bh. skijašica dobila za današnji rezultat?

Samir Mlaćo

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas nas je ponovo obradovala.

Naime, u švicarskoj Crans Montani Muzaferija je zauzela 18. mjesto te ostvarila najbolji plasman u spustu.

To je za našu skijašicu bio najbolji plasman u historiji kada su u pitanju spust utrke u okviru Svjetskog kupa.

Elvedina je osvojila novih 13 bodova, a u cilju je imala vrijeme 1:20.21, što je bio sekundu i deset stotinki sporije od pobjednice Lare Gut Behrami. Interesantno da je na trećem prolaznom vremenu bila najbrža.

Znamo da samo bavljenje bilo kojim sportom donosi i brojna odricanja, ali i velike finansijske troškove.

Oglasi

Mnogo je ulaganja za svaki dobar rezultat, a tako je sigurno i bh. sportistima. Lana Pudar npr. nema ni bazen u Mostaru, a redovno donosi medalju za našu zemlju.

Ni za Muzaferiju nije nimalo bolja situacija, a za današnje 18. mjesto zaradila je 1.300 švicarskih franaka, dakle oko 1.370 eura.

Toliko vrijedi mjesto koje je osvojila najbolja bh. skijašica, dok je prvoplasirana zaradila 47.000 švicarskih franaka, a drugoplasirana 22.000. Treće mjesto je 12.000 švicarskih franaka

Posljednjeplasirana skijašica je osvojila 700 švicarskih franaka.

U dosadŠanjem dijelu sezone, Muzaferija je prije današnje utrke osvojila šest bodova u spustu i 18 bodova u superveleslalomu.

Do kraja sezone u Svjetskom kupu, računajući i današnju utrku, ostalo je još sedam brzih disciplina plus dvije na završnici u austrijskom Sallbachu.

Kako god završi sezone ovo će biti najbolja u historiji bh. skijanja, a vjerujemo da će Elvedina do kraja podebljati svoj bodovni saldo u Svjetskom kupu.

Top Komentari

Zulfikar
Najveca greska u Laninoj karijeri jeste sto se prije 2 godine nije ispalila i Ameriku u neku od top akademija, i sada moze dobiti punu stipendiju npr. na UCLA gdje bi imala svjetske uslove za dalji razvoj.
0 3
Emir.D
Bravo Elvedina, samo tako nastavi !!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi