Gut-Behrami najbrža na startu američke turneje
FOTO: (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Veleslalom u Killingtonu

Gut-Behrami najbrža na startu američke turneje

Haris Zilić

Svjetski kup u alpskom skijanju nastavljen je u američkom Killingotnu gdje su najbolje skijašice svijeta vozile utrku veleslaloma i to je bio drugi veleslalom u novoj sezoni.

Ovo je bio u početak poznate američke turneje koja je na programu svake sezone krajem novembra i početkom decembra.

U današnjem veleslalomu nakon dvije vožnje najbrža je bila Lara Gut-Behrami u vremenu 1:53.05.

Do drugog mjesta došla je danas sjajna skijašica sa Novog Zelanda Alice Robinson u vremenu 1:53,67, a podijum je kompletirala Mikaela Shiffrin s vremenom 1:53.86.

U drugom veleslalomu sezone do bodova je došla hrvatska tinejdžerka Zrinka Ljutić ostvarivši rezutlat kariejre u veleslalomu, zauzela je danas 13. mejsto, a u prvom veleslalomu sezone u Soeldenu zauzela je 14. poziciju i tako pokazala da pored slaloma i u veleslalomu uskoro može biti u samom vrhu discipline.

Oglasi

Kompletne rezultate iz Killingotna pogledajte OVDJE.

Nakon dva veleslaloma u sezoni u poretku Svjetskog kupa ldier je Gut-Berami sa 200 bodova, Federica Brignone je skupila 120, a Alice Robinson 109 bodova.

Što se tiče ukupnog poretka, prva je Mikaela Shiffrin sa 250 bodova, Lara Gut-Behrami ima 200, Sara Hector je trećeplasirana sa 195 osvojenih bodova.

Najbolje skijašice svijeta sutra na istoj stazi voze slalom, a to će biti već treći slalom u novoj sezoni.

Top Komentari

CeZenicaLik
Cestitke Lari
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi