Kranjec slavio u Adelbodenu, Zubčić drugi
Foto: EPA

Svjetski skijaški kup

Kranjec slavio u Adelbodenu, Zubčić drugi

S. Bošković

Danas je u švicarskom Adelbodenu održano takmičenje u veleslalomu.

Do pobjede je došao Slovenac Zan Kranjec s ukupnim vremenom od dvije minute, 27 sekundi i 90 stotinki. Drugo mjesto pripalo je hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću koji je na cilj za pobjednikom stigao s 29 stotinki zaostatka. Zubčiću je ovo bilo prvo postolje u karijeru, u veleslalomu.

Treće mjesto podijelili su Francuz Muffat - Jeandet i Norvežanin Kristoffersen s vremenom 2:28:54.

U utrci za mali kristalni globus u veleslalomu vodi Kranjec s 270 bodova, dok je na drugom mjestu Kristoffersen sa 253 boda.

U ukupnom poretku vodi već spomenuti Norvežanin sa 531 bodom, drugi je Kilde sa 519 bodova, dok je Francuz Pintaurault treći sa 501 bodom.

Top Komentari

pero98
Bravo Filipe, bravo Žan. Filipe, samo tako nastavi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi