Elvedina Muzaferija konačno došla na red, pa stigla do novog sjajnog rezultata!

Utrka mnogo puta prekidana zbog magle

Elvedina Muzaferija konačno došla na red, pa stigla do novog sjajnog rezultata!

E. Oštraković

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas je nastupala u utrci superveleslaloma u okviru Svjetskog kupa u norveškom Kvitffjelu.

Elvedina Muzaferija se ove sezone nalazi u životnoj formi i danas je imala to priliku demonstrirati. 

Muzaferija je odskijala dobru utkru u cilju je završila na 13. mjestu sa vremenom 1:39.09.

Utrka je počela u 11 sati, ali je nekoliko puta prekidana zbog velike magle i zaista je i Elvedina dugo čekala kako bi došla na red da skija.

Nakon Elvedine ostalo je još 25 skijašica, neke nisu startovale, tako da je Elvedina završila na 13. mjestu. Sa novih 20 bodova naša najbolja skijašica je u ukupnom poretku superveleslaloma završila na 23. mjestu i gledat ćemo je na završnici u Sallbachu.

Oglasi

Pobijedila je italijanska skijašica Federica Brignone s vremenom 1:37.30. 

Na drugom mjestu je završila Gut-Behrami iz Švicarske sa vremenom 1:37.91, a treća je Ester Ledecka iz Češke sa vremenom 1:38.09

Podsjetimo, Elvedina je ranije osigurala završnicu u spustu gdje u Sallbach ide kao 23. skijašica u poretku te discipline.

Ako zadrži ovakvu formu, nema dileme da će već u narednoj sezoni ciljevi biti i osvajanje prvih podijuma, što bi bio historijski rezultat za skijanje u Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

E.Car
Bravo Elvedina, odličan rezultat!!! Bolja od svih svojih konkurentica na tabeli tako da ne možeš biti ispod mjesta koje si bila a da li ćeš napredovati to ćemo još vidjeti.
4 0
HamzaVojvoda
Da Bog da primer ostalima bila. Tolko Bosanskih planina to bi trebali dominirat u zimskim sportovima. Sve u svemu samo tako nastavi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti