Ljeto u kalendaru, rekord na papiru: Sjajan skok Vladimira Zografskog u Poljskoj

Grand prix

Ljeto u kalendaru, rekord na papiru: Sjajan skok Vladimira Zografskog u Poljskoj

Haris Zilić

Nova sezona skijaških skokova počinje za malo više od tri mjeseca, a najbolji skakači današnjice trenutno se takmiče u ljetnom Grand Prixu. Skaču na umjentim podlogama, a ovo takmičenje koriste kao jedan vid priprema za nove izazove u Svjetskom kupu.

Grand prix takmičenje održano je jučer u poljskom Szczyrku gdje je slavio bugarski predstavnik Vladimir Zografski koji je izveo dva odlična skoka.

Posebno se ističe drugi skok u kojem je Zografski aterirao na 106.5 metara što je novi rekord skakonice.

U pitanju je mala skakonica sa K-95 tačkom.

Iz Zografskog završila su Poljaka, Zinszczol je bio drugi, Zyla treći, a Kot četvrtopalsirani,a tako je Bugarin pokvario slavlje domaćinima.

Na istoj skakaonici prije 14 godina održan je EYOF, a Zografski je i tamo takmičenju birljirao tako da mu skakonica u ovom poljskom centru očigledno leži.

Skijaši skakači ostaju u Sczyriku gdje je na rasporedu još jedan ljetni vikend od 26. do 27. augusta.

Nakon toga 23. i 24. setpembra takmičenje je u Rasnovu, 30. septembra i 1. oktobra u Hinzebachu, a 7. i 8. oktobra u Kligenthalu.

Nova sezona u ski-skokovima počinje 24. novembra takmičenje u finskoj Ruki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi