"Azijska turneja je dobro završila za cijelu ekipu"

Rekao je direktor McLarena Eric Boullier

"Azijska turneja je dobro završila za cijelu ekipu"

Eldar Ganibegović

Direktor McLarena Eric Boullier je mišljenja kako je ekipa postala jača nakon posljednjih utrka, bez obzira na propuštene bodove u Japanu.

Vozači McLarena nisu uspjeli stići do bodova u Japanu, jer je Vandoorneova utrka bila upropaštena već u prvom zavoju, dok Alonso nije mogao više od 11. mjesta. 

Bez obzira na to što nisu završili u prvih 10, Boullier smatra kako je McLaren postao jači nakon tri posljednje utrke. 

"Nakon poteškoća u kvalifikacijama, Fernando je odvozio dobru utrku, ali nažalost je ostao bez bodova unatoč zbudljivom lovu na Massu", rekao je Eric, nakon čega je dodao:

"Stoffelova utrka je bila ograničena nakon što je pao na posljednje mjesto poslije kontakta s Kimijem. Jednostavno takve se stvari događaju, ali i on je dao sve od sebe. Kako god, ova turneja je dobro završila za cijelu ekipu."

"Sigurno je kako ćemo pokušati održati dobru atmosferu unutar ekipe i pokušat ćemo u posljednje četiri utrke dati sve od sebe", izjavio je direktor McLarena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi