Button ima sve manje strpljenja

McLaren još nije ponudio ugovor

Button ima sve manje strpljenja

Vozač McLarena, Jenson Button bi vrlo lako na kraju ove sezone krenuti stopama Australca Marka Webbera. Kako tvrdi menadžera Britanca Richard Goddard, Jensona brine ekipa McLarena koja još uvijek nije potvrdila vozačku postavu za narednu sezonu, niti je ponudila bivšem svjetskom prvaku produženje ugovora.

Problem predstavlja činjenica da je vrlo malo slobodnih mjesta u ekipama koje " pucaju " na vrh naredne sezone. Vrlo lako bi se moglo dogoditi da Button na kraju završi u WEC seriji (utrke izdržljivosti) koja po Goddardu polako napreduje.

" U McLarenu očito još uvijek nisu sigurni kako će izgledati njihova vozačka postava. Mi smo spremni za razgovor ali za sada ništa od toga. Jenson je fokusiran na Formulu 1, ali samo je spreman voziti za one ekipe koje imaju cilj da budu na vrhu. Predobar je da bi bio na začelju poretka u Formule 1. Dakle, ili će imati konkurentno mjesto u F1 ili će otići u drugu seriju " poslao je jasnu poruku Goddard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.