Danny Kent prelazi u Moto2

Kent potpisao za Tech 3

Danny Kent prelazi u Moto2

Tech 3 tim je kompletirao svoj sastav za Moto2 prvenstvo što se tiče iduće godine potpisivanjem Engleza Dannya Kenta na dvije godine.

Osamnaestogodišnji Kent je trenutno šesti u Moto3 poretku sa Red BUll KTM timom.

 

Ovaj mladi vozač je do sad odradio dvije grand prix sezone, a od iduće će imati priliku raditi sa Tech 3 vozačima iz Moto2 i MotoGP prvenstva kao što su Cal Crutchlow, Bradley Smith i James Ellison.

 

" Oduševljen sam prelaskom u Tech 3 i ovo je sjajna prilika da svoju karijeru dovedem do još boljeg nivoa. U potpunosti sam svjestan koliko je zahtjevno utrkivanje u Moto2 klasi, ali ovo je tim koji mi može pomoći da naučim puno toga", izjavio je Kent.   

 

" Danny je vozač kojem sam se divio dugo vremena i u trenutku kad smo razmišljali o Moto2 planovima on je bio na vrhu liste želja", rekao je menadžer Tech 3 tima, Herve Poncharal.

 

Mladi Englez će u Moto2 šampionatu nastupati zajedno sa Louisom Rossijem, dok će njegov sadašnji timski kolega, Sandro Cortese, koji vodi u Moto3 poretku, od iduće sezone isto tako preći u Moto2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.