Druga uzastopna pobjeda Fenatia u Moto 3 klasi

Slavlje Italijana u Jerezu

Druga uzastopna pobjeda Fenatia u Moto 3 klasi

Italijanki vozač Romano Fenati pobjednik je današnje utrke u klasi MOTO 3 koja je vožena na legendarnom Jerezu. Do druge uzastopne, treće ukupno u karijeri vozač SKY Racing Teama na KTM-u je stigao ispred Efrena Vasqueza i njegovog zemljaka Alexa Rinsa.

Razlika je u cilju bila vrlo mala, 0.144 sekunde je kasnio Vasquez, Rins 0.147. Utrku je poveo Australac Jack Miller, ali nije dugo ostao na vrhu, vrlo brzo ga je prošao Efren Vasquez. Vasquez pada na četvrto mjesto i prvo prepušta Fenatiu u petom krugu.

ITalijan tu ostaje narednih sedam krugova, na kratko ne uspijeva odbraniti napad Alexa Rinsa, ali samo nakratko. U 13. krugu ponovo je prvi i tu ostaje do kraja utrke. Nakon današnje utrke Fenati se probio na drugo mjesto ukupnog poretka sa 74 boda, Jack Miller je prvi sa 79, dok je Efren Vasquez treći sa 62.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.