Favoriti odustali, Hirvonen blizu pobjede

Kiša je učinila svoje

Favoriti odustali, Hirvonen blizu pobjede

M. Maksimović

Mikko Hirvonen ima uvjerljivo vodstvo nakon dva dana rallyja u Portugalu i na pragu je prve pobjede nakon Australije 2011.godine.Finac u svom Citroenu ima velikih 36 sekundi prednosti u odnosu na Evgenyja Novikova i Madsa Ostberga (+41.8).

Ovakav poredak na vrhu vas svakako čudi, ali je on proizvod odustajanja onih najboljih. Jedan od razloga zbog čega su oni najbolji morali odustati leži u izuzetno teškim uslovima koji su vladali prva dva dana. Naime, jaka kiša je stvorila teške uslove na stazi, pa je već prvog dana odustao Sebastian Loeb, a njemu su se pridružili Jari-Matti Latvala i Petter Solberg.

 

 

Latvala, vodeći nakon prvog dana je izletio tokom petog brzinca, baš kao i Petter Solberg na sljedećem specijalcu.U takvoj situaciji je najbolje profitirao Hirvonen.Zbog jake kiše i magle, drugog dana rallyja u Portugalu, otkazana su tri specijalna ispita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.