Ferrari otpustio Frya i Tombazisa

Otkazi koji nisu nikoga iznenadili

Ferrari otpustio Frya i Tombazisa

Teme:

" Metla " u Ferrariju je još uvijek radi. Nakon silnih promjena i otkaza stigla su nova dva. Šef svh inženjera Pat Fry i glavni dizajner Nicolas Tombazis od danas službeno više nisu zaposlenici Ferrarija.

Otkazi Fryu i Tombazisu nisu iznenađenje jer se već neko vrijeme špekulisalo kako su upravo oni sljedeći koje će otpustiti novi šef Maurizio Arrivabene. Za sada Ferrari neće tražiti zamijeniti Frya nego će njegove dužnosti preuzeti tehnički direktor James Allison. Za razliku od Frya, Tombazisova zamjena je Simone Resta. Kako stoji u saopštenju ekipe, Ferrari će u budućnosti imati jednostavniju strukturu i jasniju raspodjelu dužnosti. Nicolas Tombazis je u Ferrariju od 1997. godine, dok se Fry pridružio Ferrariju 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti