Marquezu pol pozicija na Silverstoneu

Sjajna vožnja Španca

Marquezu pol pozicija na Silverstoneu

Španski vozač na motoru Honde Marc Marquez ostvario je danas pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Velike Britanije. 

Marquez je vozio sjajno u današnjim kvalifikacijama te je oborio rekord staze i startat će sutra sa prve pozicije. 

On je po prvi put u historiji staze Silverstone vozio ispod dvije minute te je zabilježio krug 1:99.941, a iza njega je ostao Valentino Rossi koji je također vozio sjajno i imao je zaostatak od samo 80 hiljaditinki. Na trećem mjestu našao se domaći vozač Carl Crutchlow, dok je četvrti bio Maverick Vinales na Yamahi. 

Podsjetimo, vodeći u ukupnom poretku je Marc Marquez sa 174 boda, dok je iza njega Andrea Dovozioso sa 16 bodova manje. Treći je Maverick Vinales, a četvrti Valentino Rossi. Sutrašnja trka na stazi Silverstone počinje od 16.30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi