Ogier vodi u Jordanu nakon prvog dana
Sebastien Ogier

Prvi dan takmičenja u Jordanu

Ogier vodi u Jordanu nakon prvog dana

M. Maksimović

Francuz Sebastien Ogier u Citroenu u vodstvu je nakon prvog dana relija u Jordanu.Ogier, inače pobjednik posljednjeg relija u Portugalu, prvih je šest brzinskih ispita u Jordanu prošao za 1:32:53,4 sata.

U odnosu na svoje pratitelje,Ogier ima 31 sekundu prednosti pred timskim kolegom Sebastienom Loebom,dok je Loeb brži od Jari-Matti Latvale za dvije sekunde. Ogier u Jordanu nije kalkulisao, za razliku od nekih predhodnih nastupa, što se odrazilo na njegovu prednost.Nakon prva tri relija sezone u vodstvu su aktualni svjetski prvak Loeb i Finac Mikko Hirvonen s 58 bodova.


Rezultati:
1.Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Citroen) 1:32:53,4
2.Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Citroen) + 0:31,6
3.Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford) 0:33,1
4.Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VB/Citroen) 0:35,3
5.Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford) 2:30,9
6.Kimi Räikkönen/Kaj Lindström (Fin/Citroen) 2:45,8...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.