Rosberg najbrži prvog dana testiranja

Vozač Mercedesa odvozio 121 krug

Rosberg najbrži prvog dana testiranja

Nakon VN Bahraina, vozači i ekipe su ostale na istom mjestu kako bi narednih dana odrađivala sezonska testiranja. Nico Rosberg je bio neumoran, odvozio je još 121 krug te je imao najbolje vrijeme 1:35.667.

Pored Rosberga još je samo Kevin Magnussen odvozio više od 100 krugova, tačnije 102. Danac u McLarenu je bio na kraju četvrti sa +0.937 sekundi zaostatka za Rosbergom. U jutarnjim satima Magnussen je imao određenih problema sa bolidom. Drugo vrijeme je postavio Nico Hulkenberg koji je u jutarnjem dijelu odvozio 25 krugova, kasnije je dodao 44, ali treba reći da je vozač Force Indie imao najbolje vrijeme na mekoj komponenti guma.

Fernando Alonso se u jednom trenutku zaustavio na stazi, do kraja imao isti broj krugova kao i Hulkenberg, ali je kasnio više za Rosbergom, skoro sekundu.

Prvog dana testiranja, na stazi se pojavio Sergey Sirotkin koji je sa 76 krugova debitovao za Sauber. Rus je odvozio dovoljan broj krugova kako bi dobio potrebnu licencu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.