Adis Nurković debitovao za reprezentaciju Kosova

U duelu protiv Turske

Adis Nurković debitovao za reprezentaciju Kosova

S. Mlaćo

Adis Nurković (31), golman NK Travnik, upisao je svoj debi za reprezentaciju Kosova u večerašnjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Turske.

Turska je slavila sa sigurnih 4:1, te se uključila u borbi za sami vrh tabele, s obzirom da je Island savladao Hrvatsku sa minimalnih 1:0.

Nurković je u igru ušao u 52. minuti umjesto Samira Ujkanija, golmana italijanske Pise. Primio je dva pogotka do kraja meča, ali je ipak u par navrata pokazao svoje kvalitete.

Ovaj iskusni čuvar mreže je rođen u Velikoj Kladuši, a njegova supruga je porijeklom sa Kosova, što su iskoristili u Nogometnom savezu te zemlje, a ovo su mu bile prve minute u dresu ove selekcije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine Nurković je upisao tri nastupa, a na kraju ovog mjeseca će postati slobodan igrač, s obzirom da mu ističe važeći ugovor sa NK Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi