Skaut ekipe sa Koševa, Ermin Avdić

Avdić: U Ugljeviku su me priveli pred početak utakmice

Tokom priprema Bordo tima u Antaliji vidjeli smo da se posebna pažnja u stručnom štabu aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine posvećuje video analizi. 

Zbog toga smo razgovarali sa video skautom ekipe iz Titove 38/b, Erminom Avdićem, koji nam je rekao koje su njegove dužnosti u Fudbalskom klubu Sarajevo. 

"Tokom priprema već se polako priprema strategija za naredne protivnike, polako upoznajemo šefa i stručni štab sa narednim protivnicima. Zajedno u suradnji sa kondicionim trenerom Almirom Seferovićem pratimo stanje igrača i to je jedan jako savremen sistem koji nam daje precizne podatke o fizičkom stanju igrača," kaže Avdić. 

Skaut ekipe sa Koševa ističe kako je imao i neugodnih situacija dok je skautirao protivničke ekipe. 

"Radio sam scouting pred utakmicu sa Slobodom. Bila je to prva utakmica Dragana Jovića. Sloboda je igrala generalku u Ugljeviku sa Rudarom. Došao sam u grad nešto ranije, a policija tog grada me privela u policijsku stanicu. To mi je ostalo u sjećanju, a na kraju su me pustili da gledam drugo poluvrijeme," kaže Avdić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.