Bordo nade u finalu bolje od Hajduka

Nastupali na turniru u Hrvatskoj

Bordo nade u finalu bolje od Hajduka

Samir Mlaćo

Tri generacije Fudbalskog kluba Sarajevo učestvovale su u proteklim danima na turniru u Hrvatskoj.

Dječaci bordo kluba ostavili su odličan utisak, a uz dobru zabavu i mnoga nova prijateljstva pružili su i jako dobre partije na terenu. Generacije 2004. i 2008. su zaustavljene u 1/4 finala, a generacija 2009. je u finalu savlada Hajduk (1:0) i osvojila prvo mjesto.

Generacija 2007. učestvovala je proteklog vikenda na turniru u Tuzli. U grupnoj fazi turnira bordo nade su remizirale sa Osijekom (1:1), pobijedili su Bratstvo iz Gračanice (6:0), a u jednoj od najboljih utakmica savladali su Partizan (4:1).

U polufinalu turnira bili su poslije penala bolji od Napredka iz Kruševca (0:0/ 5:4), a u finalu su bordo dječaci poraženi od Crvene Zvezde (0:3). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi