Bureković raskinuo ugovor s Vojvodinom

Lijevi bek postao slobodan igrač

Bureković raskinuo ugovor s Vojvodinom

D. Kurbegović

Fudbaleri Vojvodine počeli su s pripremama za narednu sezonu. Ekipa iz Novog Sada otputovala je u svoju stalnu bazu na Zlatibor, gdje će se pripremati do prve utakmice kvalifikacija za Evropsku ligu, a među igračima koje trener Radoslav Batak nije poveo na pripreme je i Dženan Bureković. 

Budući da su mu 22-godine i da su mu neophodne utakmice, ovaj bivši mladi reprezentativac BiH raskinuo je ugovor s Vojvodinom, koji mu je važio do ljeta 2019. godine, što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Nakon što sam proveo polusezonu na posudbi u Čeliku, uredno sam se javio na prozivku Vojvodine. Međutim, jučer je trener obznanio spisak igrača koje vodi na priprema na Zlatibor na kojem nije bilo moga imena. Ništa mi nije preostalo nego da raskinem ugovor s klubom u kojem nisam za godinu dana dobio šansu da pokažem šta znam. Tek sam upisao po jedan nastup u Kupu i ligi za Vojvodinu što naravno ne može zadovoljiti nikoga, a posebno mene koji kao mladi igrač želim još više napredovati, a ne stagnirati", ističe Bureković.

Slobodan je igrač, te se nada da će u narednom klubu imati više sreće.

"Taman sam se vratio u život u Čeliku, ponovo sam igrao... Ovim putem zahvaljujem se Borisu Paviću na povjerenju. Ne pada mi na pamet da idem u neki klub gdje ću sjediti na klupi ili na tribinama. Sagledat ću sve opcije i odlučiti koji će biti moj naredni klub. Želim zaboraviti ovu epizodu u Vojvodini i gledati prema naprijed. Vjerujem da ću u što kraćem roku pronaći sredinu, koja će znati iskoristiti moje sposobnosti, kao što je to bio slučaj proteklu polusezonu u dresu Čelika", kazao je za SportSport.ba Dženan Bureković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dženan Bureković bivši je kadetski, juniorski i mladi reprezentativac BiH. Prošao je sve omladinske kategorije Čelika, a debi u seniorskom dresu je imao sa 16 godina, po čemu je jedan od najmlađih igrača u historiji kluba koji su tako rano obukli dres seniora Čelika. U prošloj sezoni zabilježio je jedan nastup za Vojvodinu u Super ligi Srbije, te jedan u okviru Kupa Srbije, dok je u dresu Čelika ubilježio devet nastupa, a pri tome je upisao i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi