Ermin Zec novi igrač Gabale

Bh. napadač u Azerebejdžanu

Ermin Zec novi igrač Gabale

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermin Zec, novi je igrač azerbejdžanske Gabale.

Nakon odlične sezone u turskom Baliksherisporu, Zec je privukao pažnju nekoliko klubova. a bh. napadač se odlučio na ponudu azerbejdžanskog prvoligaša Gabale.

Zec je s ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, te će karijeru nastaviti u sve boljem prvenstvu Azerbejdžana, gdje već nastupa i bh. golman Ibrahim Šehić, koji nosi dres prvaka Qarabaga.

Jednu od boljih ponuda Zec je imao od izraelskog Hapoela iz Tel Aviva. Međutim, odlučio se da prihvati ponudu Gabale, te je potpisao za ovaj klub.

Zec je u protekloj polusezoni odigrao odlični u Turskoj. Postigao je sedam pogodaka u 16 nastupa, a prethodno je igrao za Rijeku, Genčlerbirligi, Šibenik i Iskru iz Bugojna.

Gabala ima velike ciljeve u novoj sezoni. Žele s trona srušiti ekipu Qarabaga, te doći do naslova prvaka svoje zemlje.

Prvenstvo Azerbejdžana je iz godine u godinu sve kvalitetnije. Ulaže se veliki novac u igračka pojačanja, a dokaz tom je činjenica da čak tri kluba iz ove zemlje igraju u trećim pretkolima evropskih takmičenja.

Gabala nastupa u pretkolu Evropske lige. U prva dva pretkola su izbacili gruzijski Dinamo Tbilisi, te srbijanski Čukarički, a slijede im dueli sa kiparskim Apollonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.