FIFA bira novog „generalnog“ NS/FS BiH!
FIFA i UEFA u Savezu žele pomaći stvari sa "mrtve tačke"

SportSport.ba ekskluzivno saznaje

FIFA bira novog „generalnog“ NS/FS BiH!

Kriterije za raspisivanje novog konkursa za izbor generalnog sekretara NS/FS BiH u narednim danima u naš nacionalni Savez dostaviće FIFA, ekskluzivno saznaje SportSport.ba!

Izbor novog generalnog sekretara NS/FS BiH mora biti obavljen do 28. februara naredne godine, istakli su predstavnici FIFA i UEFA na današnjoj sjednici Izvršnog odbora bh. Saveza, nakon što su slušali mučnu, šestosatnu diskusiju ili bolje rečeno svađu članova naše „fudbalske vlade“.

Ušanoviću dva mjeseca produžen mandat

Do tada vršilac dužnosti generalnog sekretara ostaće Munib Ušanović, kojem je mandat isticao sa 31. decembrom ove godine. Naime, članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH nisu se mogli usaglasiti koga izabrati za generalnog sekretara u narednom četverogodišnjem mandatu, Ušanovića, Nijaza Merdanovića ili Fuada Čolpu. Potom, rez su podvukli predstavnici FIFA-e i UEFA-e kako bi pronašli kompromisno rješenje, te nametnuli dinamiku rada po ovom, očito, „vrućem“ pitanju u bh. kući fudbala.

Ušanović dobio 6, Merdanović 4, a Čolpa 2 glasa

Svađe, razna lobiranja dešavali su se, intenzivnije, skoro četiri sata na današnjoj sjednici. I onda nakon brojnih diskusija i rasprava došlo je do glasanja. Šest članova Izvršnog odbora NS/FS BiH glasalo je za Ušanovića. Njih četvrica bili su za Merdanovića, a dvojica su povjerenje ukazali Čolpi, dok su preostali bili suzdržani. Nedovoljno za izbor novog generalnog sekretara, jer kao što je poznato, prema Statutu NS/FS BiH koji je usklađen sa Statutima FIFA i UEFA, za odluku potrebno je 12 glasova od 15 članova IO.
IO je tada bio primoran poništiti postojeći konkurs za generalnog sekretara i raspisati novi, po nalogu FIFA-e.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.