Fudbalerke SFK 2000 odigrale dva prijateljska susreta

Fudbalerke SFK 2000 odigrale dva prijateljska susreta

Midhat Šljivak

U srijedu i četvrtak odigrane su dvije prijateljske utakmice između ŽNK SFK 2000 Sarajevo i ŽFK Ekonomist Nikšić iz Crne Gore.


Oba tima su prvakinje i predstavnice svojih država u UEFA Ligi prvaka za žene, tako da su ove utakmice bile posljednja provjera i priprema pred ovo takmičenje.

Prva utakmica je odigrana u srijedu, u 17 sati na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći, pobijedila je ekipa SFK 2000 rezultatom 1:0. Gol je postigla Amela Fetahović. Druga utakmica je odigrana u četvrtak u 10 sati na istom stadionu, a završena je rezultatom 0:0.

Oba tima su iskoristila priliku da provjere trenutno stanje tima, pa su tako sve igračice planirane za nastup u Ligi prvaka dobile priliku da igraju. Da podsjetimo, SFK 2000 utakmice Lige prvaka igra u četvrtak 08.08 (10:00h), subotu 10. (10:30h) i utorak 13.08. (17:00h) u Sarajevu na stadionu Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.