Grujić: Odlazim u Asker

Kapiten Borca donio odluku

Grujić: Odlazim u Asker

Midhat Šljivak

Banjolučki premijerligaš ostao je bez kapitena, jer Vladan Grujić je poslije nekoliko dana razmišljanja odlučio da prihvati ponudu iz Norveške.

Novi klub je Asker, koji se takmiči u trećoj ligi.

"Ponuda je izuzetno ozbiljna i iznenađujuće primamljiva. Igrat ću fudbal još pola godine ili godinu dana, a onda ću da se posvetim trenerskom poslu u ovom klubu. Ekipa ima ambicije da se plasira među drugoligaše", otkriva Grujić ambicije svog novog, 12 kluba u karijeri.

Bivši reprezentativac će tako, više nego uspješnu karijeru, da završi na sjeveru Evrope.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imam već B licencu, a klub će mi omogućiti da položim profi licencu kako bih mogao da samostalno vodim ekipu. Želim da ostanem u fudbalu, a ponuda Askera je stigla u pravo vrijeme. Sudbina je htjela da u Norveškoj stavim tačku na igračku karijeru, ali i da počnem trenersku", dodao je Vladan Grujić.

Ovaj vezista bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor, a jednu sezone će biti igrač, dok će u ostale dvije sjediti na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.