Hasagić zavija u crno Plave, Mersin po starom

Stižu na napaltu stara dugovanja

Hasagić zavija u crno Plave, Mersin po starom

Adnan Beganović

Veliki broj bosanskohercegovačkih klubova, pa tako i fudbalskih nalazi se u finansijskim problemima, a jedan od tih je i sarajevski Željezničar.

Finansijska situacija u Željezničaru nije sjajna, uostalom kao i u mnogim bosanskohercegovačkim klubovima, a da stvar bude gora po Plave s Grbavice na naplatu im stižu dugovanja koja su napravljena prije desetak godina.

Tako je na adresu Željezničara stigla odluka prema kojom nekadašnjem golmanu i reprezentativcu, tim s Grbavice mora isplatiti oko 120.000 KM. Ovu informaciju potvrdio nam je i direktor kluba, Mirsad Šiljak.

"Dugovanja se moraju isplatiti, bez obzira u kojem periodu su nastala. Istina je da Hasagiću dugujemo oko 120.000 KM i od toga ne bježimo", za SportSport.ba je istakao Šiljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, s druge strane i Željezničaru se mnogo duguje, a svakako je najaktuelniji "slučaj Mersin", odnosno dugovanja turskog kluba prema Željezničaru za transfer Ibrahima Šehića.

"Disciplinska komsija UEFA-e je presudila u našu korist, Mersin se nije očitovao na njihovu odluku, što znači da je odustao od slučaja. Ne bih vam znao reći šta će dalje biti, svi se nadamo da će se ovaj slučaj što prije okončati", zaključio je Šiljak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.