Haskić: Naš cilj je prvo mjesto, onda neka odluči Savez

Trener FK Vitez za SportSport.ba

Haskić: Naš cilj je prvo mjesto, onda neka odluči Savez

Samir Mlaćo

Prvi pratilac jesenjeg šampiona bugojanske Iskre u drugom dijelu sezone Druge lige Federacije BiH grupa Zapad će biti FK Vitez iz Viteza. 

Vitežani imaju dva boda manje u odnosu na Iskru, a u nedjelju će u goste NK Kiseljak. O samim pripremama, drugom dijelu sezone, te ambicijama kluba za SportSport.ba je govorio šef stručnog štaba FK Vitez Šaban Haskić.

"Nisam u potpunosti zadovoljan odrađenim pripremama. Zbog loših vremenskih uslova bili smo prisiljeni improvizirati treninge, te smo koristi gradsku dvoranu, teren u Kruščići, te pomoćni teren gradskog stadiona. Očekivanja u drugom dijelu sezone su velika, novoizabrana Uprava na čelu sa predsjednikom Begzudinom Bektašom, pred nas je postavila visoke ciljeve, a to je osvajanje  prvog mjesta", istakao je Haskić za SportSport.ba. 

Haskića smo pitali koga vidi kao najvećeg konkurenta za svoj tim. 

"Kao najvećeg konkurenta u borbi za prvo mjesto vidim ekopi Iskre iz Bugojna. Ne treba zaboraviti ni kvalitetne ekipe Kiseljaka, Krajine, Radnika, a posebno ističem ekipu Podgrmeča iz Sanskog Mosta za koju iskreno mislim da će imati dobro proljeće i obezbijediti opstanak. Prednost moje ekipe u odnosu na glavne konkurente je povoljan raspored, ekipa je ostala u istom sastavu iz jesenjeg dijela, pojačana sa trenerom Đemilom Neslanovićem koji se vratio na teren nakon bolesti i dolazak iskusnog i provjerenog Rusmira Jusića", jasan je trener Vitežana.

Zanimljivo da FK Vitez nema juniorsku selekciju, te s tim ne ispunjava i pravila Saveza koja se odnose na timove koji se mogu plasirati u viši rang. 

"Tačno je da naš klub nema prijavljenu kategoriju juniori, te lično smatram da je glavni krivac NS SBK/KSB, jer smo jedini Savez koji nema ligu juniora, pa tako i ne ispunjavamo uslove za igranje u Prvoj ligi Federacije. Bez obzira na sve to mi smo sportisti i nas interesuje samo zeleni teren i tu ćemo  dokazati da smo najbolji, te pokušati osvojiti prvo mjesto. Na organima Nogometnog saveza Federacije je da donesu konačnu odluku", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba tener FK Vitez Šaban Haskić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti