Lakićević i Popović ne igraju na Piroti

Čelik oslabljen u Travniku

Lakićević i Popović ne igraju na Piroti

Dino Kurbegović

Nogometaše Čelika nakon pobjede nad Zvijezdom u Zenici očekuju dvije izuzetno teške utakmice u gostima. Prvo će crno-crveni u prvenstvu gostovati Travniku, te nakon toga u okviru uzvrata četvrtfinala Kupa u Mostaru ekipi Veleža.

Zeničani su u seriji od 10 utakmica bez poraza u prvenstvu i Kupu, a u posljednjih pet utakmica u prvenstvu imaju učinak od četiri pobjede i jedan neriješen rezultat. Priliku da nastave pozitivan niz i seriju trenera Nizaha Hukića, koji od kako je sjeo na klupu Zeničana ne zna šta je poraz, ekipa s Bilinog polja imat će u subotu na stadionu Pirota protiv domaćeg Travnika.

Za Zeničane su gostovanja u Travniku uvijek bila tradicionalno nezgodna, a prošle sezone su domaćini sa 2:1 savladali goste iz Zenice. Travnik je u prvom dijelu prvenstva u utakmici na Bilinom polju uspio izboriti remi (1:1), te će sigurno na krilima posljednje dvije pobjede u prvenstvu pokušati nastaviti niz dobrih rezultata u susretima protiv Čelika.

Na Piroti se očekuje jedna veoma interesantna utakmica, domaćini imaju imperativ pozitivnog rezultata radi borbe za opstanak u ligi, dok gosti žele sa eventualnom pobjedom uhvatiti priključak za prve četiri ekipe u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju igrački kadar Čelika, sigurno je samo da zbog tri žuta kartona neće nastupiti lijevi bočni Slobodan Lakičević, te mladi Marin Popović, čiji povratak na teren se očekuje tokom naredne sedmice. Osim pomenute dvojice igrača, manje probleme sa povredama imaju Dženan Bureković i Namir Alispahić, ali ova dvojica igrača će vjerovatno biti spremni za utakmicu na Piroti.

Ono što je sigurno da će Pirota u subotu biti dupke puna, te da će biti sjajna atmosfera u komšijskom derbiju. Domaćini će imati podršku Gerile, koja se vratila na stadion nakon dolaska novog rukovodstva kluba, dok s druge strane tradicionalno u velikom broju navijači Čelika pretežno ispune čitavu tribinu stadiona Pirota, a tako da će i pored zabrane gostujućih navijača biti i ovog vikenda.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.