Leotar doveo brzonogog Ganca
Foto: fkleotar.com

Gershon Kwasi Akkufo na Policama

Leotar doveo brzonogog Ganca

Edmir Škorić

Ganski nogometaš Gershon Kwasi Akkufo stigao je na trebinjske Police i on je novo pojačanje Leotara.

Dolazak ovog nogometaša najavio je novi trener Trebinjaca Bogdan Korak, no tek sada su se stekli svi administrativni uslovi da ovaj igrač dođe u BiH.

Riječ je o igraču koji dolazi iz ganskog vicešampiona Asante Kotokoa, kojeg je trenirao upravo sadašnji trener Leotara.

"Jedan je od najbržih nogometaša Gane, a u ovom momentu nama je brzina u timu najpotrebnija. Proći će s nama pripreme na koje ćemo najvjerovatnije ići u ovoj pauzi, uigraćemo ga, upoznaće ekipu i nadam se da će biti spreman za Široki Brijeg", govori Korak za službenu internet stranicu Leotara.

U Leotar je Akufo stigao kao slobodan igrač, ali da bi mogao zaigrati u dresu Leotara potrebno je da stigne certifikat iz Nogometnog saveza Gane, što bi se trebalo dogoditi u narednoj sedmici.

"Zahvalan sam ljudima iz Leotara, što su me doveli u svoj klub. Znam koliki su trud uložili da ja danas budem ovdje i veoma sam im zahvalan. Najbolje se snalazim na pozicijama centralnog veznog i lijevog veznog igrača, koristim se dobro sa obje noge i moje glavne karakteristike su brzina i dobra tehnika. Jedva čekam da zaigram za Leotar. Narednih dana ću mnogo više da upoznam istoriju kluba, grad i igrače", riječi su novog pojačanja leotarskog premijerligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.