Mustafić: Zbog povrede leđa propuštam okupljanje repke

Veznjak Borussije za SportSport.ba

Mustafić: Zbog povrede leđa propuštam okupljanje repke

Dino Kurbegović

Kadetska reprezentacija BiH koju s klupe predvodi Sakib Malkočević naredne sedmice se okuplja, kako bi se isprobali neki novi kandidati, te se uigravali uoči nastavka kvalifikacija.

Na spisku koji je objavio Malkočević je i ime velikog talenta Mirze Mustafića, koji nastupa za kadetsku selekciju Borussije Monchengladbach.

Ovaj 16-godišnjak je prošle sezone kao najbolji igrač francuskog Metza s kojim je osvojio titulu prvaka Francuske u kadetskoj konkurenciji, prešao u klub iz Njemačke, gdje je nastavio s odličnim igrama.

Ovaj ofanzivni veznjak potvrdio je za SportSport.ba da je dobio poziv za okupljanje kadetske reprezentacije, ali da neće moći doći radi povrede.

"Dobro ste informisani, dobio sam poziv za reprezentaciju i nažalost zbog povrede leđa morat ću propustiti ovo okupljanje. Svi koji me znaju, upoznati koliko dugo čekam poziv iz moje BiH, te sad kada se napokon desio desila mi se povreda, koja će me neko vrijeme odvojiti s terena".

"Klub je poslao dopis našem savezu da ne mogu doći na okupljanje i stvarno mi je žao što ću morati čekati neko od narednih okupljanja, kako bi konačno obukao dres BiH i ispunio dječački san", kaže mladi Mustafić.

Sa Borussijom želi osvojiti titulu prvaka Njemačke u kadetskoj konkurenciji.

"Igramo dobro, u dobroj sam formi i sve zasad ide kako sam očekivao. Bilo mi je potrebno malo vremena da se naviknem na Njemački stil, jer je u Francuskoj malo drugačije i puno se opuštenije igra nego ovdje".

"Svakako da mi je želja napredovati svakim danom sve više, te se nadam da ću ubrzo dogurati i do prvog tima ovog velikog kluba u Njemačkoj", kazao je za SportSport.ba 16-godišnji Mustafić koji je inače rodom iz Kalesija, kao i naš seniorski reprezentativac Miralem Pjanić, s kojim ga mnogi stručnjaci radi načina igre upravo porede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.