"Pobjede su nam bitne za samopouzdanje"

Kenan Handžić, kapiten Sarajeva:

"Pobjede su nam bitne za samopouzdanje"

Sarajevo je danas odigralo dvije pripremne protiv Slavije, u Hadžićima i na Koševu. Bordo tim je slavio u obje utakmice, 4:0 i 3:1. Kenan Handžić u razgovoru za naš portal kaže kako će ove dvije pobjede uticati na podizanje samopouzdanja.

Handžić je igrao u utakmici na Koševu i pružio je veoma dobru partiju, a upisao je dvije asistencije. Kapiten bordo tima ima samo riječi hvale za novog trenera tima sa Koševa, Jirija Plišeka.

"Imali smo veoma malo vremena za odmor. Bili smo veoma teški na terenu, ali najbitnije je da smo pobijedili, jer će nam to sigurno podići samopouzdanje. Ove dvije pobjede su sigurno pokazatelj da Sarajevo ima širok igrački kadar i najvažnije je da su tu većina mladih igrača. Sarajevo i treba da vjeruje svojim mladim igračima", rekao je Handžić za SportSport.ba.

"Tu je i novi trener. Mislim da je već dovoljno vidio s čim raspolaže iako je veoma kratko sa nama. Mislim da je veoma zadovoljan. Odmah nas je nas prvim treninzima 'nagazio', ali to samo može pozitivno uticati na nas. Treninzi su veom jaki, to je ta češka škola. Pravi je profesionalac", kaže kapite tima sa Koševa, dodavši za kraj:

"Imali smo veoma malo vremena da se uigramo za Orebro. Mislim da smo se uigrali, ali sigurno ne onoliko koliko bi da smo imali više vremena. No, šta je, tu je. Mislim da će presuditi utakmica protiv Splita u Međugorju. Ko se tu pokaže, vjerovatno će dobiti priliku i protiv Orebra".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.