"Pritisak je na Iskri, očekujemo pozitivan rezultat"

Admir Zukan, kapiten FK Vitez

"Pritisak je na Iskri, očekujemo pozitivan rezultat"

Samir Mlaćo

U derbi susretu 11. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad sutra će u Bugojnu snage odmjeriti NK Iskra i FK Vitez. 

Radi se o duelu dvije prvoplasirane ekipe, a blaga prednost ponajviše zbog domaćeg terena daje se nogometašima Iskre, međutim gosti se ne žele predati i vjeruju da Iskri mogu nanijeti prvi poraz u ovoj sezoni.

- "Očekujemo jednu pravu prvenstvenu utakmicu, a mi smo kompletni i zašto ne očekivati pozitivan rezultat. Prošle godine smo kao i ove igrali najbolji fudbal, ali nam je zadnje kolo oteta titula u Vitezu, kazao je za naš portal kapiten FK Vitez Admir Zukan.

Očekuje se da će tribine stadiona Jaklića sutra biti veoma ispunjene.

- "Atmosfera u ekipi je odlična, Iskru cijenimo. Pritisak je na njima,  a ja kao kapiten Viteza pozivam sve istinske ljubitelje fudbala  da dođu na Jaklić i pogledaju derbi susret 11.kola," dodao je Zukan, inače prvi topnik Druge lige Zapad.

Meč između Iskre i FK Vitez igra se na stadionu Jaklić sa početkom u 13:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi