Prve pobjede Demus-Dobrinje i Crne Rijeke

Buća Potok Saplast nastavlja sa sjajnim partijama.

Prve pobjede Demus-Dobrinje i Crne Rijeke

O. Lekić

U nedjelju , 22.11.2015. godine, utakmicama u grupama A i B, nastavljeno je takmičenje u malonogometnoj BH Telekom Fair play ligi nakon jednosedmične pauze. 

Postignuti su sljedeći rezultati: Svitanje-Stari Grad - Kovači (2:6), Demus-Dobrinja - MNK 11. juli Srebrenica (6:3), Buća Potok Saplast - SD Nedžarići - Zamm mC (7:0), Crna Rijeka - Caffe Libris Baščaršija (5:0).

U derbiju 3 kola, Buća Potok Saplast je više nego ubjedljivo savladao ekipu SD Nedžarići Zamm Mc rezultatom 7:0. Iako su gledaoci očekivali neizvjesnu i uzbudljivu utakmicu, na kraju smo gledali dominaciju jedne ekipe na terenu. Dominantnim rezultatima u prva tri kola Buća Potok Saplast potvrđuju svoje ambicije za najviši plasman.

U istoj grupi, Kovači su očekivano savladali Svitanje. U drugom derbiju 3 kola, Demus- Dobrinja je ostvarila prvu pobjedu te na taj način bliže prolazu u drugu fazu takmičenja. Crna Rijeka svoju dobru formu je potvrdila u utakmici sa Caffe Librisom.

Odigrano je i 3 . kolo u Junir cup-u te su postignuti sljedeći rezultati:Perzijsko – bosanski koledž sa internatom : 

Gazi Husrev-begova medresa ( 0:4)

Ahmed Fehrić (3), Ahmedin Hurić (1)

Građevinsko-geodetska škola : Elektron (0:5)

Faris Kurtić ( 2),Adnan Mešić (1), Harun Kurtić (1),Eldar Kovačević (1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.