Radić: Pritisak je na Jedinstvu i to je naša prednost

Golman Goražda optimista

Radić: Pritisak je na Jedinstvu i to je naša prednost

U okviru 20. kola Prve lige FBiH na stadionu Pod borićima u Bihaću snage će odmjeriti Jedinstvo i Goražde.

Romantičari sa Drine nisu najbolje otvorili proljetni dio sezone i nakon dva uvodna poraza i trijumfa nad Rudarom učinit će sve da ostvare pobjedu i protiv Jedinstva, a to je potvrdio i čuvar mreže Čedomir Radić. 

"Očekuje nas teška utakmica, međutim vjerujem u kvalitet Goražda i u Bihać putujemo sa ciljem da ostvarimo pobjedu. Atmosfera u ekipi je bila na visokom nivou i kada smo gubili, a sada je još bolja i vjerujem da će upravo to doprinijeti tome da ostavimo maksimum na terenu i u Goražde se vratimo sa punim plijenom", kazao je golman Čedomir Radić i potom dodao:

"Jedinstvo je u maloj krizi, biće motivisano protiv nas, ali i pod pritiskom. To je naša šansa", dodao je ovaj 23-godišnji golman koji je rođen u Bijeljini.

Radić je pojačao Goražde u zimskom prijelaznom roku, a tokom dosadašnje karijere još je branio za Mladost iz Velike Obarske, Sinđelić, Čukarički, BASK i Mladenovac. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prelazak u Goražde je dobar potez, jer je Prva liga FBiH kvalitetnija i praćenija od Prve lige RS. Ne mogu reći da sam baš prezadovoljan sa svojim partijama. Uvijek smatram da ima prostora za napredak, tako da može to biti još na većem nivou", zaključio je Radić na kraju razgovora. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi