Slabije plaćeni od Papeta, ali još se bore za osminu finala
Foto: EPA.eu

Pare nisu garant rezultata

Slabije plaćeni od Papeta, ali još se bore za osminu finala

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Nigerije rezultatom 1:0, drugim na svom debitantskom nastupu na Mundijalu, ostala je bez šansi za plasman u osminu finala.

Pred izabranicima Safeta Sušića još je jedna utakmica, ona sa Iranom, ali osim ona nema nikakav rezultatski značaj za Zmajeve. Pobijedili ili izgubili jasno je da će naša selekcija nakon susreta u Salvadoru spakovati kofere.

Pred sami početak Mundijala u Brazilu objavljeni su podaci za godišnjim zaradama selektora sve 32 reprezentacije koje su se plasirale na Svjetsko prvenstvo. Logično, u samom dnu te liste našao se selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zmajeva Safet Sušić zauzeo je 29. mjestom, a prema navodima engleskog Daily Maila Pape godišnje zarađuje oko 509.000 KM (210.000 funti). Iznad Papeta su na toj listi bio je Vahid Halilhodžić, selektor Alžira, koji je zarađuje oko 600.000 funti godišnje, dok je najplaćeniji selektor Rusije Fabio Capello sa impozantnih 6.693.750 funti, a pozom slijede Roy Hodgson i Cesare Prandelli.

Od Sušića su samo slabije plaćeni selektor Hrvatske Niko Kovač sa 161.875 funti, selektor Gane James Kwesi Appiah sa 150.000 funti i Miguel Herrere. Stručnjak na klupi Meksika zarađuje godišnje oko 125.000 funti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Interesantno je da su sva tri selektora koja su slabije plaćena od selektora Zmajeva nakon dva kola još uvijek u sa svojim timovima za plasman u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.