Sloboda MG kompletna ulazi u play-out

Vratio se Kukavica

Sloboda MG kompletna ulazi u play-out

D. Vejo

Nakon 22 odigrana kola u Prvoj ligi Republike Srpske, poznati su učesnici play-offa i play-outa.

Kada je u pitanju Liga za prvaka, stvari su jasne kao dan. Banjalučki Borac će od naredne sezone igrati Premijer ligu BiH, s obzirom da prvom konkurentu ekipi Rudara bježi velikih 14 bodova.

U play-outu, gledat će se uzbudljivi mečevi. Borac iz Šamca ima minimalne šanse za ostanak u društvu najboljih, dok Sloboda iz Mrkonjić Grada želi popraviti utisak.

Naime, Mrkonjićani nakon završenog regularnog dijela šampionata zauzimaju devetu poziciju u ligi sa 26 osvojenih bodova, koliko ima i osmoplasirana dobojska Sloga.

Tim iz Mrkonjić Grada u posljednje vrijeme prošao je kroz mnogo turbulencija. Prvo su iznenađujuće ispali u polufinalu Kupa Republike Srpske od Leotara, da bi nakon toga i šef struke Dragan Vukša podnio ostavku. No, to nije obeshrabrilo crveno-bijele koji pod vodstvom novog stručnjaka Čedomira Ćuluma bilježe sjajne partije.

Nakon problema sa povredama, u tim se vraća defanzivac Amir Kukavica koji je propustio dva kola zbog loma ruke. Ovo su ohrabrujuće vijesti za Ćuluma jer će sada imati sve igrače na raspolaganju.

Prvog protivnika u play-outu, Sloboda MG će saznat u utorak nakon izvlačenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi