Sušić o novim igračima u reprezentaciji

Sušić: Ko hoće da igra, neka prvo sredi papire

Jedno od glavnih pitanja za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safeta Sušića, bilo je eventualno pozivanje nekih novih fudbalera u reprezentaciju.

Selektor je istakao kako su vrata reprezentacije otvorena svima, ali da oni prvo trebaju da riješe administrativne probleme, kako bi zaigrali za državni tim.

Prvo je Pape govorio o fudbaleru Hajduka, Tinu-Svenu Sušiću.

"Njegov status je isti kao kod Kolašinca. Igrao je za mladu reprezentaciju Belgije, razgovarao sam s njim i rekao sam mu da počne da rješava te administrativne stvari. On je standardan igrač u posljednje vrijeme, igra dobro, ali prvo mora da se ustali u Hajduku, pa tek onda da bude na spisku reprezentacije. Kažem, ne treba preskakati etape, treba postaviti ciljeve i onda ostvarivati jedan po jedan. Možda jedan dan bude interesantan našoj reprezentaciji, ali prvo treba da obezbijedi mjesto u Hajduku", rekao je selektor, a potom se dotako i Damira Vrančića, te Ermina Bičakčića, koji su sa Braunschweigom ušli u Bundesligu.

"Vrančić je bio na mom spisku, čak je i igrao dvije utakmice. Nakon toga je izgubio mjesto u ekipi, jedno vrijeme ga nije bilo. Sad ulaze u ligu, ako postane standardan igrač  onda će imati šanse ponovo da igra u reprezentaciji. Bičakčić, čim završi sve oko pasoša, treba da bude blizu ekipe da bi igrao", dodao je Sušić.

Selektor je istakao i da prati igre mladog fudbalera Standarda iz Liježa Dine Arslanagića, ali da je još uvijek prerano da ga zove.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Dino Arslanagić isto igra za mladu reprezentaciju Belgije. Nije dovoljno da par puta odigra u jednoj solidnoj ekipi, da bi odmah trebao selektor A reprezentacije da razmišlja o njemu. On je mlad momak, ja sam dobio informaciju za njega. Pratio sam ga, ne znam da li ima naš pasoš", rekao je selektor, a na pitanje da li razmišlja o pozivu za Semira Štilića i Edina Cocalića je rekao:

"Štilić ne igra puno u svom klubu, ne vidim razloga da ga zovem. Što se tiče Cocalića, ja na toj poziciji imam dosta igrača, čak imam i viška stopera kada je Vranješ spreman", rekao je selektor Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.