Una, Igman, Mladost i Orašje u Prvoj federalnoj ligi

Okončano takmičenje u Drugim ligama FBiH

Una, Igman, Mladost i Orašje u Prvoj federalnoj ligi

Adnan Beganović

Proteklog vikenda okončana su prvenstva u Drugim ligama Federacije Bosne i Hercegovine, tako da su poznata imena četiri nova federalna prvoligaša.

Nekadašnji premijerligaš, NK Orašje, suvereno je stigao do titule u Drugoj ligi Sjever. Fudbaleri Orašja prvenstvo su okončali sa 63 osvojena boda, dok je drugoplasirana Mladost osvojila deset manje. U 30 utakmica "labudovi sa Save" upisali su 19 pobjeda, šest remija i pet poraza, tako da su se zasluženo plasirali u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Do suverenog naslova stigli su i fudbaleri Mladosti Doboj Kakanj. Fudbaleri Mladosti su takmičenje u Drugoj ligi Centar završili sa 55 osvojenih bodova, što je za deset više od drugoplasiranog Borca iz Jelaha. U 26 utakmica ostvarili su 17 pobjeda, četiri puta su remizirali, dok su pet puta teren napuštali pognutih glava.

U federalno prvoligaško društvo vraća se i Igman iz Konjica, koji je u neizvjesnoj završnici stigao do titule u Drugoj ligi Jug. Prvak je odlučen administrativnim putem, odnosno prekinuta utakmica pretposljednjeg kola između Turbine i Igmana registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist momčadi iz Konjica, što njihov uspjeh svakao ne čini manje vrijednim. U 30 odigranih utakmica fudbaleri Igmana su osvojili 69 bodova, uz 21 pobjedu, šest remija i samo tri poraza.

Od naredne sezone prvoligaški fudbal gledat će se i u Kulen Vakufu. Naime, Una iz Kulen Vakufa je osvojila 1. mjesto u Drugoj ligi Zapad. Fudbaleri Une su iz 22 susreta osvojili 45 bodova uz 14 pobjeda, tri remija i pet poraza.

Na kraju podsjetimo da su prvoligaško društvo napustili Krajišnik, Krajina, Goražde, Troglav i Bosna iz Visokog, dok su iz Premijer lige u Federalnu preselili Gradina i GOŠK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti