Zlatan Bajramović: Neću da se predam!

Zlatan Bajramović: Neću da se predam!

Zlatan Bajramović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, bez obzira na brojne povrede i dug oporavak, želi da se što prije vrati na travnate terene.

Bajramović, koji je u karijeri igrao za FC St. Pauli, Freiburg, Schalke 04 i Eintracht Frankfurt, već je gotovo dvije godine van stroja zbog povrede, koja je u jednom trenutku prijetila čak i prekidom karijere.

Međutim, nevjerovatno uporni i pehovima skloni Bajramović, ne namjerava odustati od fudbala.

"Dugo smo vremena na rehabilitaciji. Povrijeđen sam već dvije godine i sada ponovo pokušavam stati na noge. Nadu, međutim, nikada nisam izgubio", kaže Bajramović za transfermarkt.

Bajramović je u posljednje dvije godine operisan čak osam puta, što je blizu rekorda Bundeslige...

"Čitao sam negdje da je Bierofka bio operisan čak 17 puta. Da nije tužno, bilo bi smiješno. Tijelo ne sluša ono što mozak želi, ali ne želim da se predam".

Kako se osjećate sada?

"Da budem iskren, još se uvijek osjećam loše. Još uvijek svakog dana osjećam bolove u nogama, ali to me ne spriječava da se borim, kao što sam uvijek radio".

Je li kraj karijere blizu?

"Ne, to još uvijek nije opcija".

Šta trenutno radite?

"Trenutno se nalazim na rehabilitaciji i pokušavam ponovo stati na noge, ali ne ide mi baš najbolje. Ako neko pročita ovaj interview i ako ima neki savjet mogu mi se slobodno obratiti. Svaka je pomoć dobro došla."

"Moj je cilj da se jednog dana vratim u St. Pauli. Rođen sam u Hamburgu, svi mi prijatelji žive tamo. Sve me veže za St. Pauli, iako sam tokom karijere igrao i za veće klubove, ali su me povrede spriječile u napretku".

Koliko su česte povrede uticale na vas?

"To je sve bilo veoma frustrirajuće. Nije u pitanje dolazila samo moja karijera, već i činjenica da svaki dan imam jake bolove u nogama. Ipak, ponavljam, neću da se predam", dodao je Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti