Zvanično: BiH u drugoj jakosnoj skupini kvalifikacija za SP

Nova rang lista nas je obradovala

Zvanično: BiH u drugoj jakosnoj skupini kvalifikacija za SP

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će biti smještena u drugu jakosnu grupu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji.

Iako je takav scenarij bio očekivan, današnja rang lista reprezentacija za mjesec juli otklonila je sve dileme. Naša reprezentacija se nalazi na 26. mjestu najboljih reprezentacija svijeta, a taj plasman joj je omogućio da se 'ugura' među timove koji će se naći u drugom šeširu.

Društvo u drugoj jakosnoj skupini prave nam Austrija, Slovačka, Francuska, Italija, Danska, Francuska, Island, Češka i Švicarska.

Žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji održat će se 25. jula u Sankt Petersburgu, a plasman na Mundijal izborit će prvoplasirane ekipe svih grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija ići u baraž. U nastavku pogledajte kompletan izgled jakosnih grupa. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.