Trener KK Široki

Brekalo: Mladim igračima moramo dati šansu

Samir Mlaćo

Košarkaši Širokog večeras su u Maloj dvorani Skenderije upisali peti poraz ove sezone u Ligi 10.

Bosna Royal Jelly slavila je sa 99:80, iako se tim sa Pecare nije predavao tokom cijele utakmice.

"Svakako da ne možemo biti zadovoljni, pogotovo sa odbrambenim učinkom. Činjenica da smo u zadnjih par utakmica u tom segmentu najviše pali i imamo problema sa igračima koji bi trebali biti nosioci ekipe, a koji u tom segmentu ne ispunjavaju obaveze. Mladim igračima ne mogu puno zamjeriti, osim što u nekim stvarima ispadaju prenaivno. To je proces koji zahtjeva ozbiljan rad", kazao je trener Širokobriježana Mate Brekalo.

Široki ove sezone ne ide dobro, a našeg sagovornika smo pitali šta je po njemu razlog toga.

"Široki je u startu krenuo sa pričom koja se trebala bazirati na dvogodišnjem ili trogodišnjem ciklusu ubacivanja svojh mladih igrača, ali da budem iskren ne znam gdje će to ići. Treba sjesti sa Upravom kluba i vidjeti. Mislim da smo krenuli u dobrom smjeru, te da ovim momcima treba dati priliku", dodao je Brekalo za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti