Cedeviti derbi protiv Budućnosti, Nurkić fantastičan

ABA liga

Cedeviti derbi protiv Budućnosti, Nurkić fantastičan

Edmir Škorić

Košarkaši Cedevite danas su, u susretu 24. kola ABA lige, ugostili su Budućnost i na kraju slavili rezultatom 76:71.

Bio je to ujedno derbi kola obzirom da je drugoplasirana Cedevita ugostila trećeplasiranu Budućnost. Početak u znaku zagrebačke momčadi, koja je nakon prve četvrtine vodila 27:18.

Iako se nagovještavala lagana pobjeda Cedevite, utakmica je bila jako neizvjesna, posebno posljednja dionica, u kojoj su gosti iz Podgorice napravili preokret i vodili dobar dio završnice. No, uspijeva Cedevita da smogne snage i upiše 18. pobjedu i sada je na omjeru 18:6, dok Budućnost ima omjer 15:9.

Naš Jusuf Nurkić je briljirao u dresu Cedevite. Ubacio je 16 poena za 21 minutu, dodao devet skokova i dvije asistencije, te jednu blokadu uz tri oduzete lopte. Efikasniji od njega u domaćem timu bio je jedino Smith sa 22 poena, Ray je ubacio 12, a Suton 10 poena.

Kod gostuu je Ćapin sa 15 poena bio najbolji, Ivanović je ubacio 14 poena, Popović 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti