Dino Radončić odabrao reprezentaciju?

Igraće za Crnu Goru

Dino Radončić odabrao reprezentaciju?

Midhat Šljivak

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Milan Gurović objavio je širi spisak igrača na koje računa za u njemačkom Manhajmu, a među pozvanim igračima nalazi se i Dino Radončić, talentovani košarkaš Real Madrida.

Dino je sin Damira Radončića, nekadašnjeg rukometnog reprezentativca BiH, pa je tako Košarkaški savez BiH izrazio želju da 17-godišnji košarkaš Kraljeva obuče dres naše selekcije.

Međutim, pored Srbije i BiH, interes za Radončića pokazuju još čak tri selekcije. Španija ga želi u svojim redovima, zatim i Njemačka, gdje je rođen, ali i selekcija Crne Gore, rodne zemlje njegovog oca Damira.

Kako stvari stoje, Dino se odlučio za Crnu Goru. Selektor ove reprezentacije Bogdan Tanjević razgovarao je s roditeljima i mladim košarkašem i obećao je da će ga zvati u A selekciju u kvalifikacijama za EP.

Čini se kako će Crnogorci dobiti još jednog vrhunskog igrača, koji bi u narednim godinama mogao izrasti u dominantnog košarkaša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi