Džanan Musa najbolji strijelac i asistent turnira u Konyi

Mala utjeha za Halimićev tim

Džanan Musa najbolji strijelac i asistent turnira u Konyi

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je Pinar turnir koji se proteklih dana održavao u Konyi završila na petom mjestu, nakon što je u utakmici za peto mjesto savladala selekciju Kine.

U ovome meču našu reprezentaciju predvodio je Džanan Musa, koji je Kinezima ubacio 31 poen. 

Možda su se izabranici Emira Halimića mogli boriti i za sami vrh da nije bilo poraza od Turske nakon produžetaka u pretposljednjem kolu grupne faze, ali mala utjeha svima može biti individualna nagrada Džananu Musi. 

Mladi košarkaš Cedevite je sa prosjekom od 21,3 poena po utakmici proglašen za najboljeg strijelca na turniru, a ukupno je ubacio 128 poena u šest utakmica. 

Pored sjajnog poentersku učinka Musa je i vodeći asistent turnira sa 5,33 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.