Igokea osvojila Kup Bosne i Hercegovine

Pobijedili Široki u finalu

Igokea osvojila Kup Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u večerašnjem finalu u Laktašima savladali Široki Wwin rezultatom 86:81.

Prva četvrtina donijela je svojim većim dijelom izjednačenu košarku. Igralo se poen za poen, a najveću prednost imala je Igokea u samom finišu prvog perioda 20:15. Ipak, Široki nije dopustio Igokei da se još više odvoji, pa su Igosi nakon prve dionice imali dva poena prednosti 22:20.

Izjednačena košarka viđena je sve do šeste minute igre u drugoj četvrtini. Tada trojkom Gajevića Igosi odlaze po prvi put na osam poena razlike 37:29, da bi potom ponovo Gajović poenima odveo svoj  tim na dvocifrenu pednost 39:29. Široki se nije predavao već su napravili seriju od 9:0, pa se u posljednjih 30 sekundi prvog poluvremena ušlo sa samo poenom prednosti za Igokeu 39:38. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 41:40 u korist Igokee.

Vrlo nervozno su oba tima ušla u treću četvrtinu. Nakon nekoliko propuštenih napada na obje strane, Široki odlazi na najveću prednost koju su imali od početka susreta 47:43, ali to vodstvo nisu uspjeli sačuvati. Igokea je ponovo preuzela utakmicu u svoje ruke, te su na krilima Branka Jorovića otišli ponovo na pet razlike 57:52. Igosi su uspjeli zadržati prednost do kraja ovog perioda, te su u posljednju četvrtinu ušli sa šest poena prednosti 65:59.

Igrala je Igokea bolje i u posljednjoj dionici. Kontrolisali su igru tokom kompletne četvrtine, ali je Široki na minut do kraja ipak uspio trojkom Šutala doći do samo minus četiri 78:74. Međutim, Igokea je uspjela sačuvati vodstvo do kraja, te su došli do osvajanja pehara pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Do pobjede je  Igokeu predvodio Branko Jorović sa 25 poena, a Hammonds je dodao 23 poena u ovom susretu. Kod Širokog je najbolji bio Freeman koji je postigao 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti