Košarkaši utišali Tbilisi i otišli na Eurobasket

Fantastična utakmica

Košarkaši utišali Tbilisi i otišli na Eurobasket

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras na gostovanju selekciju Gruzije rezultatom 107:103 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.


Prvi period smo igrali na krilima Zacka Wrighta koji je bio nezaustavljiv, pa smo nakon prve četvrtine imali vodstvo 20:16 iako su Gruzijci dvocifren broj skokova u napadu u ovom dijelu igre.

Većim dijelom druge četvrtine izabranici Ace Petrovića su imali vodstvo. Ipak, finiš prvog poluvremena pripao je domaćoj selekciji koja je serijom od 8:0 preokrenula rezultat u svoju korist, te su na poluvrijeme otišli vodstvom 43:40.

Vrlo efikasna treća četvrtina donijela je sjajnu igru naše reprezentacije. Proradili su Kikanović, Teletović i Đedović, te smo ponovo imali lijepu prednost do same završnice kada ponovo Gruzijci u nekoliko sekundi prave seriju od 6:0, pa se u zadnju dionicu ušlo vodstvom Gruzije 74:72.

I posljednji period sjajana igra naše reprezentacije. Sasvim se probudio Mirza Teletović, pogađao je i Armin Avdibegović, te smo imali konstantno vodstvo.  U ludoj završnici sudije su gurale Gruzijce, ali je završnica pripala našim košarkašima koji su na kraju slavili.

Mirza Teletović je ubacio 25 poena, Wright je ubacio 23, ali i ostali momci su odigrali fantastično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.