Marković: Vrabac je polivalentan igrač, odličan defanzivac

Bh. stručnjak je u svoj klub doveo bh. reprezentativca

Marković: Vrabac je polivalentan igrač, odličan defanzivac

D. Rakanović

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Adin Vrabac danas je postao novi član Tenerifa. 

Bh. stručnjak na klupi Tenerifa Nenad Marković insistirao je na dovođenju Vrapca, a za novo kapitena reprezentacije BiH smatra da je polivalentan igrač koji će doprinijeti ekipi. 

"Adin je veoma polivalentan igrač koji može da igra na tri pozicije. U napadu može igrati na pozicijama beka, krila i krilnog centra, a u fazi odbrane može braniti igrače na pozicijama od 1 do 4", rekao je Marković za zvaničnu stranicu kluba. 

"Visok je više od dva metra, ima izuzetne atletske predispozicije i odličan je defanzivac. Mislim da će nam Vrabac donijeti potrebnu energiju i intenzitet", rekao je Marković i dodao da će ga prvenstveno koristiti na poziciji krila, ali ukoliko bude potrebno Vrabac će pokrivati i pozicije dva i četiri. 

Vrabac je u Partizanu proveo protekle dvije sezone i u posljednjoj u prosjeku je postizao 4,9 poena, 3,6 skoka i 1,5 asistencije po meču igrajući za crno-bijele u ABA ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi