Selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH

Pandža: Dvomeč protiv Španije pokazat će nam pravu sliku

Dino Kurbegović

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH večeras je u zeničkoj Areni pobijedila domaći Čelik rezultatom 64:50 i tako upisala novu pobjedu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. 

Večeras su bh. kadeti izgledali pomalo umorno, a to je nakon utakmice priznao i selektor Josip Pandža, koji se dotakao i utakmica u subotu i nedjelju protiv veoma jake selekcije Španije.

"Mi se puno borimo s povredama i fizičkim stanjem igrača, vezali smo četiri treninga pred ovu utakmicu što se primijetilo protiv Čelika, bili smo veoma teški i umorni. Kod pojedinih igrača moramo da podignemo fizičko stanje, to nam je sad prioritet do odlaska u Španiju i vjerujem da ćemo se izdići iznad svih ovih problema.Mi nismo trenutno u fazi da smo u vrhuncu neke forme, ali vjerujem da ćemo biti pravi kada za to dođe vrijeme. Sve tempiramo za Svjetsko prvenstvo i ja se nadam da će nam se sve poklopiti" ističe Pandža.

Cijelim tokom priprema imaju problema sa zdravstvenim stanjem igrača.

"Pam i stalno imamo probleme s povredama igrača, imali smo sada završnicu juniorskog prvenstva prošlog vikenda, tako da smo igrače morali pustiti u svoje klubove. Istina nisu to neke teže povrede, ali one smetaju da treniraju u punom sastavu, ali i u tom stanju mi stvarno pokušavamo da izvučemo maksimum" kaže selektor bh.kadeta.

Do početka Svjetskog prvenstva ostao je dvomeč protiv Španije u Sarajevu, te Vitezu.

"Španija je vrhunski protivnik, oni će nam pokazati gdje se nalazimo u ovom trenutku, šta trebamo još da popravimo protiv najboljih protivnika. Mi moramo sigurno napredovati u odnosu na ovu današnju utakmicu i fizički i igrački da bi bili pravi u pravo vrijeme. Mi smo imali zaista specifičan plan priprema, imali smo jake protivnike u početnoj fazi, mi to nismo tako htjeli, međutim tada su ovdje bili Turska i Egipat, te Crna Gora. Morali smo iskoristiti priliku da igramo takve utakmice, iako nam to nije bilo u planu, ali vjerujem da ćemo biti pravi na Svjetskom prvenstvu", završio je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti